richtlijnen covid-19

Om alles in goede banen te leiden, hebben we de belangrijkste informatie en richtlijnen voor onze outdoor lessen hier even samengevat:

Reserveren is verplicht en (bij voorkeur!) online.
Elke les dient nog steeds online gereserveerd te worden via de website (zoals jullie het online gewend zijn om te reserveren via de startpagina). Ook als je enkel wil fitnessen. Iedereen dient zijn workout te boeken, of het nu gaat om fitness of een les. Dit wordt door de overheid verplicht, maar we willen vooral ten alle tijden een overbevolkte fitness vermijden. Dit omwille van je eigen gezondheid en die van je medesporter. Zolang het virus nog niet volledig verdwenen is, is het belangrijk dat we voorzichtig blijven en dus zijn we iets strenger dan anders.
De rooster voor de lessen vinden jullie online terug en een les kan zoals gewoonlijk maximaal twee weken op voorhand geboekt worden.

Wat neem ik mee?
Om de overdracht van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan, kunnen jullie ook zelf je steentje bijdragen. Hoe meer eigen materiaal, hoe beter! Het gebruik van een eigen handdoek is daarom nog steeds VERPLICHT! Geen handdoek = geen toegang tot de club!
We willen jullie ook vragen om zoveel mogelijk je eigen matje mee te brengen. Heb je zelf een desinfecterende handgel? Prima, neem die dan ook zeker mee. Producten voor het reinigen van onze materialen worden uiteraard door de club voorzien.

Het gebruik van een mondmasker is momenteel verplicht. Draag steeds een mondmasker als je komt sporten. 

Dranken zijn vanaf nu weer verkrijgbaar in de club. Breng je toch zelf drank mee vragen we wel om je eigen leeggoed (of ander afval) zelf terug mee naar huis te nemen.

Fitnessen = materiaal proper achterlaten!
Alle leden die komen trainen, dienen het gebruikte materiaal of toestel volledig en grondig te poetsen. Alles wat je aanraakt, maak je weer proper! Hier zullen we streng op toekijken en, indien nodig, de mensen extra attent op maken. Maar uiteraard hebben we erg verantwoordelijke leden en is dit voor jullie een vanzelfsprekendheid. We denken niet alleen aan onze eigen gezondheid, maar ook aan die van anderen.

Kan ik nog een losse les boeken?
Dat kan zeker! Een losse beurt voor fitness, groepslessen of spinning kost € 10, voor yoga € 12.

Kan ik terug zelf annuleren?
Dat kan weer, heel eenvoudig volgens dezelfde manier zoals je een les reserveert! Tot 24u voor aanvang van de les. Het kriebelt nog steeds bij velen om terug te komen sporten. Ieder plaatsje is dus van belang. Ook omdat we nog steeds maar in beperkte aantallen mogen sporten. Afbellers willen we dus kost wat kost vermijden. Annuleer dus tijdig, want enkel dan kan je je beurt recupereren.

Heb je een abonnement? Dan kan en dien je ook te annuleren als je niet kan, ook ten laatste 24u voor aanvang van de les. Vier 'no shows' zonder annulatie? Je kaart wordt tijdelijk geblokkeerd. Wend je naar onze balie voor meer informatie en heractivatie (hiervoor zal een forfaitair bedrag gelijk aan twee lossen beurten worden aangerekend).

Een losse beurt wordt niet gerefund.. 

Hoe en wanneer kom ik naar de les?

Omdat we nog steeds zoveel mogelijk buiten willen blijven sporten en bijgevolg deel van onze parking zullen gebruiken, vallen er een aantal van onze parkeerplaatsen weg. Om die reden willen we jullie van harte vragen om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Jullie zijn immers sportief aangelegd en een fietstochtje is toch al een goede opwarming, niet?
Kan je toch niet met de fiets komen? Parkeer je auto dan op de daarvoor voorziene mogelijkheden (op enkele meters is er een grote parking aan het 'Drinkcenter'). Parkeer je auto vooral veilig en legaal, en denk ook zeker aan onze buren! Onze parking wordt vrij gehouden voor de lessen en voor de sporters die met de fiets komen. We willen geen onnodige files of obstructies creëren op onze parking en doorgang. Dat kunnen we, zeker nu, beter vermijden.We verwachten je ten vroegste 10 minuten voor het gereserveerde uur. Kom zeker niet te laat! 

Sporten met respect voor social distancing!

We verwachten van iedereen om de regel van social distancing (1,50m) te respecteren. De hygiëneregels blijven essentieel. Dat betekent: zoveel mogelijk handen wassen en geen hand geven of kussen bij een begroeting.
Leef steeds de maatregelen na en volg de instructies van de D7-coach op.

Ben je ziek? Blijf dan thuis. Ook als iemand van je huisgenoten ziek is, willen we jullie vragen om thuis te blijven.

Onze kleedkamers zijn terug beschikbaar, alsook de toiletten. Maar we blijven adviseren om meteen in sportoutfit naar de club te komen en enkel het hoogstnoodzakelijke mee te nemen.

Hebben we ander materiaal nodig tijdens de lessen?
Sommige lessen vragen om meer dan een handdoek en een matje. Dit materiaal voorzien wij en iedereen zal zijn eigen attributen hebben. Er wordt geen materiaal gedeeld tijdens het sporten. Al het gebruikte materiaal wordt voor en na de les ontsmet!

Kan ik na de les opnieuw iets blijven drinken?
Voor velen onder jullie staat een sportsessie bij Distrikt 7 gelijk aan 'samen even afzien om daarna gezellig wat bij te praten in de bar'. Dat kan vanaf maandag weer! Onze bar is opnieuw open en uiteraard kijken we enorm uit naar jullie gezellige babbels in onze club. Met naleving van de 6 gouden regels uiteraard! Maar dat spreekt voor zich natuurlijk!

Heb je nog vragen? Dan kan je ons altijd bereiken op info@distrikt7.be